حتی اگر این روزها دوربین گوشیها با کیفیت باشند داشتن یک دوربین عکاسی برای عکاسان حرفهای ضروری است. عکاسان حرفهای با لنزهای مختلف و کارکرد آنها آشنا هستند. اگر به تازهکار هستید و قصد دارید به طور حرفهای عکاسی را دنبال کنید هم به لنزهای مختلف نیاز دارید. تشخیص اینکه کدام لنز با نیازهای خاص شما مطابقت دارد همیشه آسان نیست. چندین اختصار و مشخصات وجود دارد که باید بدانید و سازندگان مختلف از اختصارات کاملاً متفاوتی برای کارکردهای مشابه استفاده میکنند. در این مطلب از لیست ابزار ما قصد داریم با معرفی لنز دوربین نیکون و نکات مهم برای خرید آن به شما کمک کنیم تا لنز مورد نظر خود را انتخاب کنید. پس اگر به دنبال یک لنز مناسب برای دوربین نیکون خود هستید مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
۱۰ مدل برتر لنز دوربین نیکون
راهنمای خرید لنز دوربین
قبل از خرید لنز دوربین نیکون بهتر است این موارد را بدانید تا بتوانید بهترین لنز را انتخاب کنید:
انواع لنز دوربین
چه عکاس مواد غذایی باشید و چه عکاس مد باید بدانید که به چه لنزی احتیاج دارید. در این قسمت سعی داریم شما را با انواع لنز دوربین آشنا کنیم تا بتوانید راحتتر برای خرید تصمیم بگیرید.
لنزهای پرایم
لنزهای پرایم لنزهایی هستند که فاصله کانونی ثابتی دارند. این لنزها که در طیف وسیعی از فواصل کانونی موجود هستند، تصاویری با کیفیت بالا ثبت میکنند. لنزهای پرایم معمولاً دیافراگم بسیار بازتری در مقایسه با لنزهای زوم دارند. از نظر اندازه، لنزهای پرایم کوچکتر از لنزهای زوم هستند. اگر می خواهید سبک سفر کنید، میتواند یک مزیت قطعی باشد. لنزهای پرایم اغلب ارزانتر از لنزهای زوم هستند.
لنزهای زوم
لنزهای زوم ابزار قدرتمندی هستند که نیازهای مختلف شما را برطرف میکنند. لنزهای زوم با ارائه فاصله کانونی متنوع، راه حل مناسبی برای عکاسی از مناظر و یا رویدادهای ورزشی هستند. انعطاف پذیری بزرگترین مزیت لنزهای زوم است. توانایی آنها در زوم نیاز به لنزهای متعدد را کاهش می دهد. لنزهای زوم معمولاً قیمت بالایی دارند، اما کیفیت لنزهای پرایم را ارائه نمیدهند. این لنزها همچنین میتوانند بسیار بزرگ و حجیم باشند و مثل لنزهای زوم دیافراگم باز ندارند.
زاویه فوق عریض: لنزهای فوق عریض از 8 تا 24 میلیمتر، زاویه دید بسیار وسیعی را ارائه میدهند و با مقدار زیاد اعوجاج قابل تشخیص هستند (مخصوصاً در لنزهای چشم ماهی قابل توجه). به همین دلیل، آنها برای کارهای پرتره چندان مناسب نیستند. با این حال، آنها برای فضای داخلی، مناظر وسیع پانوراما و مناظر شهری یا حتی کارهای هنری و خلاقانه تر ایده آل هستند.
فواصل کانونی
زاویه دید عریض
همانطور که از نام آن پیداست، لنزهای با زاویه دید باز هم زاویه دید بسیار وسیعی را ارائه می دهند، اما با اعوجاج کمتری نسبت به لنزهای با زاویه دید فوق عریض. از 24 تا 35 میلیمتر، برای انواع مختلف عکاسی، از مناظر گرفته تا پرترههای گروهی، مناسب هستند.
لنز استاندارد
با شروع از 35 میلی متر، لنزهای استاندارد بازتولید دقیق تری نسبت به چشم انسان از نظر زاویه دید در مقایسه با لنزهای فوق عریض و واید ارائه میدهند. لنزهای استاندارد از 35 میلیمتر تا حدود 85 میلیمتر، انتخابی محبوب و همهکاره برای بسیاری از عکاسان هستند.
تله کوتاه
لنزهای تله فوتو کوتاه، بین 85 تا 135 میلیمتر، گزینهای ایدهآل برای عکاسی پرتره هستند. این لنزها جذابترین و دقیقترین چشم انداز را ارائه میدهند و به شما این امکان را میدهند در فاصله خوبی از سوژه خود نیز کار کنید.
تله فوتو
لنزهای تله فوتو بزرگتر میتوانند فواصل کانونی را از 100 میلی متر به بالا تا حدود 800 میلی متر ارائه دهند. این لنزها یک انتخاب محبوب برای عکاسان ورزشی یا حیات وحش هستند. قابلیتهای متنوع زوم لنزهای تله فوتو را به یک لنز همه جانبه خوب و مناسب برای سوژههای مختلف تبدیل میکند.
سوپر تله فوتو
سوپر تلهها لنزهای بسیار تخصصی هستند که معمولا توسط عکاسان حرفهای ورزش و حیات وحش استفاده میشود. محدوده کانونی آنها که بین 800 میلی متر تا 2000 میلی متر است، برای عکاسی و نظارت نجومی نیز مفید است.
نوع سنسور
اکثر سازندگان دوربین لنزهایی را به طور خاص برای دوربینهای کراپ یا فول فریم طراحی میکنند و ارزش این را دارد که هنگام نگاه کردن به لنزها، بدانید که دوربین شما چه سنسوری دارد.
قبل از خرید هر لنز، باید ضریب برش دوربین خود را بدانید و از آن برای محاسبه فاصله کانونی موثر لنز استفاده کنید.
به عنوان مثال، یک لنز 50 میلی متری زمانی که در دوربینی با ضریب برش 1.5 برابر استفاده می شود، فاصله کانونی موثر 75 میلی متر خواهد داشت. اگرچه فاصله کانونی ثابت میماند، زاویه دید توسط سنسور کوچکتر کاهش مییابد.
دیافراگم
دیافراگم یکی از ویژگیهای مهمی است که هنگام خرید لنز باید به آن توجه کنید. دیافراگم (تا حدی) چیزی است که تعیین می کند لنز چه مقدار نور را به سنسور وارد میکند. اگر اغلب در نور کم کار میکنید، لنز با دیافراگم بازتر بهترین گزینه برای شما خواهد بود.
داشتن دیافراگم بازتر به شما این امکان را می دهد که هنگام عکاسی از سوژههای دستی یا متحرک سریع از سرعتهای شاتر بالاتری استفاده کنید. لنزهای با دیافراگم بازتر همچنین به شما امکان میدهند بوکه را افزایش دهید، که کیفیت زیبایی شناختی تاری پسزمینه خارج از فوکوس است.
تثبیت کننده تصویر
تثبیتکننده تصویر که برای کاهش تاری در تصاویر طراحی شده است، میتواند ویژگی مفیدی در هنگام کار با دست یا در شرایط کم نور باشد. در حالی که این یک ویژگی رایج در لنزهای مدل جدیدتر است، ارزش بررسی این را دارد که ببینید آیا این ویژگی در لنزهای مدل های قدیمی تر وجود دارد یا خیر.
فوکوس
فوکوس خودکار یکی دیگر از ویژگیهای رایج در لنزهای امروزی است که اکثر آنها جایگزینی را برای جابجایی بین فوکوس خودکار و دستی ارائه میدهند. اکثر دوربین های DSLR گزینه های فوکوس خودکار مختلفی را نیز ارائه می دهند.
سخن آخر
برای انتخاب بهترین لنز دوربین ارزش آن را دارد که به فاکتورهای ذکر شده در بالا فکر کنید. برای چه کاری از لنز استفاده خواهید کرد؟ آیا کار شما به لنز زوم با لرزشگیر تصویر نیاز دارد یا پرایم با دیافراگم بازتر مناسب تر است؟ به این فکر کنید که از چه چیزی عکاسی میکنید، به چه چیزی نیاز دارید و چه چیزی نیاز ندارید.
به یاد داشته باشید، لنزها قطعه مهمی از کیت هستند، بنابراین ارزش آن را دارد که در مورد نیازهای خود فکر کنید، نظرات را بخوانید و در صورت امکان، لنز را قبل از خرید اجاره کنید. در این مطلب از لیست ابزار سعی کردیم علاوه بر معرفی لنز دوربین نیکون، نکات مهم برای خرید یک لنز مناسب را بررسی کنیم. امیدواریم با مطالعه این مطلب بتوانید بهترین محصول را برای خود خریداری کنید.
دیدگاه و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید